Володимир Балух припинив друге голодування після допуску до нього консулу

11:39, 06.07.2019
Володимир Балух припинив друге голодування після допуску до нього консулу

(фото: "Радіо Свобода")

Український політв'язень з окупованого Криму Володимир Балух припинив голодування, оскільки влада Росії виконала його вимогу й допустила до нього консула України.
 
Як повідомила в.о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, Володимир Балух вважає обмін єдиним способом вийти з колонії живим.
 
"Володимир Балух припинив голодування у російській в’язниці: росіяни виконали його вимогу і допустили українського консула", - написала Уляна Супрун.
 
"Але для цього українцю довелося ставити під загрозу своє здоров’я та життя", - додала вона.
 
Про те, що до Балуха допустили українського консула, також повідомила Кримська правозахисна група у Facebook.
 
"Володимира Балуха сьогодні, 5 липня 2019 року, в колонії № 4 м.Торжок (Росія) відвідав український консул", - повідомили правозахисники.
 
 
Перед цим стало відомо, що Балуха відправили у штрафний ізолятор, ШІЗО, через провокації працівників колонії. Стан політв’язня значно погіршився.
 
Володимир Балух у своєму листі писав, що в нього намагаються забрати громадянство України і не дали зустрітися з консулом України, заявивши, що вважають його громадянином Росії, бо він прописаний в окупованому Криму.
 
Нагадаємо, 13 лютого Володимира Балуха відправили з колонії Керчі в Сімферополь. 18 лютого 2019 року його привезли в Краснодар, 24 лютого - в Армавір. Пізніше Балух побував у СІЗО Ярославля, Краснодара, Воронежа і врешті-решт був перевезений до СІЗО Твері.
 
4 серпня 2017 року Володимир Балух був засуджений окупантами Криму за прапор України на даху свого будинку. У тюрмі він на знак протесту голодував більше 200 днів, внаслідок чого значно погіршилося його здоров'я.