Відсторонений Артем Семеніхін поновлений судом як мер Конотопу

19:23, 05.07.2019
Відсторонений Артем Семеніхін поновлений судом як мер Конотопу

Артем Семеніхін поновлений судом як міський голова Конотопу (фото: facebook.com)

Колишній міський голова Конотопу та кандидат у народні депутати Артем Семеніхін, якому місцеві депутати висловили недовіру і відсторонили від посади, був відновлений судом на посаді.
 
Так вирішив Сумський окружний адміністративний суд.
 
"Тільки що Сумський окружний адміністративний суд визнав протиправним і скасував рішення Конотопської міської ради про дострокове припинення повноважень міського голови Артема Семеніхіна. З цього моменту Артема відновлений на посаді", - повідомив у Фейсбуку голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок.
 
Зазначимо, 27 червня Артем Семеніхін, що йде кандидатом у народні депутати по 160 округу, був жорстоко побитий. За словами Семеніхіна, в нього кілька тріщин на черепній коробці, а також переломаний хребець на шиї.
 
У нападі він особисто звинувачує свого конкурента на виборах від "Волі Народу" Ігоря Молотка. Семеніхін додав, що не відмовиться балотуватися в Раду, як самовисуванець.
 
"Я вас запевняю, що зроблю все від мене залежне, щоб не допустити депутата (Молотка) в ВР. Я зроблю все для того, щоб саме моя кандидатура здобула перемогу", - сказав після нападу Артем Семеніхін.
 
Семеніхіну 37 років. 2014 року він пішов у АТО, а в 2015-му став мером Конотопа. У 2018 році депутати висловили йому недовіру і відсторонили від посади.
 
Семеніхін відомий тим, що замінив портрет Петра Порошенка на Степана Бандеру і хотів поставити пам'ятник Сашку Білому (загинув в березні 2014 року в результаті спецоперації МВС щодо припинення діяльності організованого злочинного угруповання).
 
У 2016 році публічно спалив прапор Росії і викликав на дуель керівника Сумщини, кинувши йому рукавичку. У 2017-му пішки йшов до Києва, щоб віддати лист жителів міста Петру Порошенку, а також розігнав збори політичної партії "Український вибір" Віктора Медведчука в Конотопі.