Парубій вимагає від Зеленського підписати закон про ТСК

12:12, 05.07.2019
Парубій вимагає від Зеленського підписати закон про ТСК

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій направив листа президенту Володимиру Зеленському з вимогою негайно підписати закон про тимчасові слідчі комісії (ТСК).

 

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

 

На сьогоднішньому засіданні Ради Парубій зазначив, що згідно статті 94 Конституції України у президента є 15 днів після отримання ним закону, щоб підписати його або повернути зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховної Ради України для повторного розгляду. Цей термін вичерпався 27 червня.

 

"Відтак, закон, згідно з Конституцією України, вважається схваленим президентом України і має бути підписаний та офіційно оприлюднений", – мовиться у повідомленні.

 

В зв’язку з цим Парубій наголосив, що Зеленський більше не може ветувати закон і має його підписати, інакше він порушить закон.

 

"Цей закон ухвалено на вимогу Конституції України. Він створює реальний парламентський контроль в Україні. А головне – він чітко встановлює і описує процедуру і парламентського контролю, і тимчасових слідчих комісій, а також процедуру імпічменту президента України", – зазначив Парубій і нагадав про передвиборчі обіцянки щодо ухвалення закону про імпічмент президента.

 

"Переконаний, що Президент України не буде порушувати закони і Конституцію України і найближчим часом підпише закон про тимчасові слідчі комісії, адже за них проголосували майже 300 народних депутатів України", - заявив Голова Верховної Ради України.

 

Читайте також: Закон при імпічмент близько: Рада проголосувала за закон про спеціальну ТСК