СБУ почала перевірку щодо проживання Клюєва, Шарія і Кузьміна в Україні

17:07, 03.07.2019
СБУ почала перевірку щодо проживання Клюєва, Шарія і Кузьміна в Україні

Служба безпеки України почала перевіряти, чи перебували Андрій Клюєв, Анатолій Шарій та Ренат Кузьмін в Україні останні 5 років, що є умовою участі у виборах.

 

Прес-центр відомства повідомляє, що т.в.о. голови СБУ Іван Баканов зібрав службову нараду щодо запиту голови Верховної Ради Андрія Парубія про перебування Андрія Клюєва, Анатолія Шарія та Рената Кузьміна на території України протягом останніх п’яти років.

 

"СБУ у межах компетенції розпочала перевірку відповідних обставин", – йдеться в повідомленні.

 

"Це суспільно чутливе й надзвичайно важливе питання, тому Служба вже сьогодні повідомить ЦВК про результати його опрацювання", – заявили в СБУ 3 липня.

 

"Ми обов’язково поінформуємо громадськість про зміст цих матеріалів", – додали у відомстві. 

 

Як повідомляла УМ, голова Верховної Ради України Андрій Парубій звернувся до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби з приводу надання інформації про перебування екс-секретаря РНБО, колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна протягом останніх п’яти років на території України.

 

Парубій наголосив, що він чітко сформулював свої питання до цих силових органів, оскільки раніше надані ними відписки "призвели і до рішення суду, і до рішення Центральної виборчої комісії" про реєстрацію вказаних осіб кандидатами в народні депутати України.

 

Він вважає, що після отримання необхідних відповідей ЦВК має скасувати своє рішення про реєстрацію цих осіб кандидатами у народні депутати.

 

Раніше Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом у народні депутати колишнього депутата від "Партії регіонів" і екс-главу Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва.

 

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков написав листа главі Центральної виборчої комісії Тетяні Сліпачук. У звернення міністр просить переглянути реєстрацію у кандидати в народні депутати Андрія Клюєва, екс-главу Адміністрації президента за часів Віктора Януковича.

 

Також вчора на Майдані Незалежності у столиці зібралися на акцію протесту близько 500 осіб. Активісти обурені реєстрацією Андрія Клюєва та Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати.