Аваков просить ЦВК переглянути реєстрацію Клюєва на виборах в Раду

09:33, 03.07.2019
Аваков просить ЦВК переглянути реєстрацію Клюєва на виборах в Раду

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков написав листа главі Центральної виборчої комісії Тетяні Сліпачук.

 

У звернення міністр просить переглянути реєстрацію у кандидати в народні депутати Андрія Клюєва, екс-главу Адміністрації президента за часів Віктора Януковича.

 


У листі ідеться, що МВС України точно відомо, що Клюєв останні 5 років не жив в Україні, чого вимагає закон при реєстрації громадянина кандидатом на вибори в парламент.

 

Окрім цього глава МВС зазначив, що немає відомостей про перетин Клюєвим кордону останні 5 років. Аваков також зазначив, що якби Клюєв був в Україні – його б одразу затримали, адже він перебуває в розшуку.

 

Вчора на Майдані Незалежності у столиці зібралися на акцію протесту близько 500 осіб.

 

Активісти обурені реєстрацією Андрія Клюєва та Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати.

 

Як повідомив 5 канал, на початку акції радикально налаштовані активісти почали запалювали піротехніку.

 

"Спонтанна акція-протест, реакція на те, що ЦВК зареєструвала Клюєва і Шарія кандидатами в народні депутати. Ми не погоджуємося з тим, що російські пропагандисти та прихвосні Януковича, які прислужували його режиму, можуть балотуватися в Верховну Раду. Це попереджувальна акція", – наголошує активіст Владислав Грезєв.

 

Учасник акції Сергій Філімонов зауважує: "Відбувається справжній реванш! Проросійські люди, такі як Медведчук, Портнов, Клюєв, Шарій беруть реванш. Рішення ЦВК абсолютно не юридичне, бо люди не жили 5 років в країні. Ця ситуація – це дуже тривожний дзвінок".

 

 

 

Варто зауважити, що до акції долучилися волонтери, радикальні рухи та навіть військовослужбовці, студенти. Більшість учасників досить рішуче були налаштовані, планують також наступні акції. Саме зараз активісти на Майдані не розходяться.

 

До того ж не обійшлося без сутичок. Противники сьогоднішньої акції встигли зірвати кілька банерів, утім, на ці суперечки відразу відреагували правоохоронці і все закінчилося досить спокійно.

 

Як повідомляла УМ, Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом у народні депутати колишнього депутата від "Партії регіонів" і екс-главу Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва.