Зеленський знову просить Раду звільнити Луценка та Клімкіна

12:14, 02.07.2019
Зеленський знову просить Раду звільнити Луценка та Клімкіна

(фото прес-служба Президента)

Президент України Володимир Зеленський просить Верховну раду невідкладно розглянути подання про звільнення генерального прокурора Юрія Луценка та міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

 

Про це повідомляє Офіс президента України у своєму Facebook.

 

Крім того, глава держави наполягає на розгляді народними депутатами призначення главою МЗС Вадима Пристайка.

 

 

Вказані подання Глава держави вніс на розгляд народних депутатів 11 червня.

 

"З огляду на зазначене та відповідно до положень пунктів 12, 25 частини першої статті 85, пунктів 10, 11 частини першої статті 106 Конституції України прошу невідкладно розглянути вказані питання", – йдеться в листі до парламенту від 1 липня.

 

Як повідомляла УМ, напередодні Зеленський розкритикував Клімкіна через відповідь на ноту Росії щодо звільнення моряків. За словами президента, Клімкін не говорив із ним про відповідь на ноту Росії щодо утримуваних Кремлем українських моряків.

 
 
Водночас міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що його відомство мало повноваження без погоджень із президентом направляти відповідь на російську ноту.

 

Зголом міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що йде у політичну відпустку для формування "справжньої команди".

 

А Зеленський спрямував Прем'єр-міністрові Володимиру Гройсману листа щодо розгляду питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності міністра закордонних справ Павла Клімкіна.