Путін заявив, що в Росії немає олігархів

18:56, 28.06.2019
Путін заявив, що в Росії немає олігархів

Путін дає інтерв'ю Financial Times (кадр відео Кремля)

Президент Росії Володимир Путін заявив, що в Росії "практично немає" олігархів, які "використовують свою близькість до влади, щоб отримувати надприбутки".
 
Про це Путін заявив в інтерв'ю газеті Financial Times.
 
"Ви знаєте, по-перше, у нас вже немає олігархів", - заявив він, коментуючи питання про те, що олігархи скаржаться до Центрального банку на закриття кредитних організацій.
 
Путін нагадав, що олігархи "використовують свою близькість до влади, щоб отримувати надприбутки", і зазначив, що в Росії є великі приватні компанії з державною участю.
 
"Але я вже не знаю таких великих компаній, які так використовують якісь преференції від близькості до влади, таких у нас практично немає", - зазначив він.
 
Путін додав, що Центральний банк "послідовно займається оздоровленням фінансової системи країни", і справа "не в олігархах, справа не у великих компаніях, а в тому, що це зачіпає і інтереси вкладників і рядових громадян".
 
Зауважимо, раніше президент Європейської Ради Європи Дональд Туск жорстко присоромив Путіна за слова про "застарілість" лібералізму. "Справді застарілими є авторитаризм, культ особистості, панування олігархів, навіть якщо іноді вони здаються ефективними", - сказав Туск.