Дональд Туск жорстко присоромив Путіна за слова про «застарілість» лібералізму

15:27, 28.06.2019
Дональд Туск жорстко присоромив Путіна за слова про «застарілість» лібералізму

"Я вважаю, що справді застарілими є авторитаризм, культ особистості, панування олігархів, навіть якщо іноді вони здаються ефективними", - сказав Туск (фото: twitter.com/eucopresident)

Президент Європейської Ради Дональд Туск присоромив Владіміра Путіна незвично різко, заявивши, що він "категорично не згоден" зі словами глави РФ, який назвав лібералізм "застарілим".
 
Як відомо, в інтерв'ю Financial Times лідер Кремля сказав, що "ліберальна ідея" зараз "конфліктує" з тим, чого хочуть люди в усьому світі.
 
"(Ліберали) не можуть просто диктувати нікому нічого, як вони намагалися зробити протягом останніх десятиліть", - сказав він, оскільки популістські рухи отримують підтримку в Європі та США.
 
Путін розкритикував рішення німецького канцлера Ангели Меркель дозволити понад мільйон біженців у Німеччині як "кардинальну помилку" і похвалив президента США Дональда Трампа за його зусилля, спрямовані на зупинення потоку мігрантів з Мексики.
 
 
"Ця ліберальна ідея передбачає, що нічого не потрібно робити. Що мігранти можуть вбивати, грабувати і ґвалтувати безкарно, тому що їхні права як мігрантів повинні бути захищені", - сказав він.
 
"Ліберальна ідея застаріла. Вона вступила в конфлікт з інтересами переважної більшості населення".
 
Туск, перебуваючи в Осаці на саміті G20, прокоментував: "Я повинен сказати, що я категорично не згоден з головним аргументом, що лібералізм є застарілим".
 
"Той, хто стверджує, що ліберальна демократія є застарілою, також стверджує, що свободи застарілі, верховенство права застаріле і права людини застарілі", - цитує його Euractiv.
 
Це є "найважливішими і трепетними цінностями" для європейців, сказав Туск.
 
"Я вважаю, що справді застарілими є авторитаризм, культ особистості, панування олігархів, навіть якщо іноді вони здаються ефективними", - сказав Туск.