У водосховище в Каневі принесло мертву рибу з Київщини

20:05, 26.06.2019
У водосховище в Каневі принесло мертву рибу з Київщини

(фото: facebook.com/poznyakov0205.sasha)

У Каневі стурбовані масовим мором риби у Дніпрі.
 
Про це повідомляють місцеві жителі в соцмережах.
 
"Що відбувається? Весь правий берег Дніпра біля Канева вже другу добу встелений мертвою рибою! Смердить страшно!" - зазначила Ріта Лаврентьєва.
 
Вона додала, що нічого подібного в Каневі не памятає, а спека раніше була й сильнішою. 
 
Як пояснює на своїй сторінці у Фейсбуку начальник управління екологічного нагляду у Черкаській області Олександр Позняков, мертву рибу в Канівське водосховище принесло течією з Київської області.
 
"Спеціалістами держекоінспекції Центрального округу та черкаського рибоохоронного патруля проведено обстеження берегової лінії від межі Київської області, це пристань Бучаки, до села Пекарі Канівського району та відібрано проби поверхневої води.
 

При обстеженні берегової лінії на межі з Київською областю було виявлено більш чисельну кількість загиблої риби, ніж в акваторії нижнього б'єфу Канівської ГЕС", - зазначає пан Олександр.
 
За його словами, температура води становила 29°С, концентрація розчиненого у воді кисню від 7,7 до 4,5 мгО2/дм3 (норма ГДК не менше 4). У місці відбору проб поверхневої води спостерігалось "цвітіння" води, що може бути однією з ймовірних причин замору з врахуванням високих температур повітря та води. 
 

"Вода в межах Черкаської області при візуальному обстеженні має природню прозорість. 
 
Повний гідрохімічний аналіз поверхневої води проводиться протягом п’яти діб, про що буде повідомлено додатково, по можливості в найкоротший термін", - зазначає Олександр Позняков.
 

І додає, черкаський рибоохоронний патруль проводить підрахунок загиблої риби в межах Черкаської області. 
 
Щодо ситуації, яка склалася, направлено телефонограму на столичний округ про вжиття заходів реагування в межах Київської області.
 
Як повідомляла "УМ", у Кременчуцькому водосховищі під час нересту виявили 23 браконьєрські сітки з рибою.