Плакат за імпічмент Зеленського: у Рівному суд визнав винною 16-річну дівчину

11:02, 26.06.2019
Плакат за імпічмент Зеленського: у Рівному суд визнав винною 16-річну дівчину

(Фото: radiotrek.rv.ua)

Рівненський міський суд визнав винними в адміністративному правопорушенні 16-річну Дарину Коцюрубу і її товариша Романа Філюка, які наприкінці травня вийшли на пікет за імпічмент Володимира Зеленського.

 

Про це повідомляє UA:Рівне з посиланням на маму дівчини.

 

За її словами, суд виніс своє рішення ще 13 червня. Розглядався поліцейський протокол за неповідомлення відповідних органів при проведенні мітингів і демонстрацій.

 

"У нас - попередження, штрафу немає. Але ми будемо подавати апеляцію і доводити невинність", - сказала жінка.

 

"Була в суді, забрала рішення судді Діонісьєвої. У нас – попередження, штрафу немає. Але ми будемо подавати апеляцію і доводити невинуватість. По моїй справі (неналежне виховання) – то її перенесли", – розповіла пані Наталія.

 

Жінка додала, що товариша Дар’ї Романа суд також визнав винним.

 

Також нагадаємо, міський суд визнав Дар’ю Коцюрубу винною у розклеюванні листівок, які у поліції назвали агітацією без вихідних даних. У цій справі стався конфуз: матері дівчини спочатку в суді дали постанову про те, що дівчину визнали невинною, а згодом, коли у поліції оприлюднили іншу постанову, де дівчина визнана винною, в суді зазначили, що помилились працівники та помилково надіслали проект постанови, а не прийняте суддею рішення.  

 

Як повідомляла УМ, у центрі Рівного на майдані Незалежності відбувся мітинг за імпічмент президента Володимира Зеленського, під час якого поліція затримала двох людей.

 

У поліції зазначили, що двоє місцевих жителів - 20-річний хлопець та 16-річна дівчина - проводили несанкціонований мітинг. В руках вони тримали плакати з написами "Імпічмент президенту" та "Не кумовство, а по-братськи".

 

Працівники поліції склали адмінпротоколи за ст. 185-1 КУпАП (порушення порядку і організації проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій). Крім того, оскільки правопорушниця неповнолітня, на матір склали адмінпротокол за невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей за ст. 184 КУпАП.

 

Пізніше поліцейські повідомили, що "затримання як такого не було, мовляв, учасників акції запросили до міськвідділу". Всі матеріали скеровуватимуться до суду для прийняття рішення. 

 

Перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко заявила, що готує запит до Нацполіції щодо затримання в Рівному двох молодих людей, які вийшли на мітинг за імпічмент президента Володимира Зеленського.

 

"Висловлюю обурення затриманням двох неповнолітніх в Рівному. Готую запит до Нацполіції", - повідомила Геращенко.

 

"Нагадаю, 5 попередніх років Банкову, ВР, КМ, обладміністрації чи не щодня пікетували, оголошували голодування, розбивали намети, встановлювали унітази, розвішували труси, закидували іграшковими свинями, й це іноді бували досить агресивні, а не тихі акції. По-різному поводилися мітингарі, це була демократія", - зазначила вона у Фейсбук. 

 

16-річна Дар'я Коцюруба розповіла, що не очікувала реакції на акцію взагалі. 

 

Вона наголосила, що, малюючи плакати з написами "Імпічмент президенту", "Україна – поза законом", "Не кумівство, а по-братськи", вона взагалі не очікувала реакції з боку перехожих чи поліції.

 

"Я думала, ми там щонайбільше годинку простоїмо, і підемо. Що люди в Рівному й так розуміють, що Зеленський нам не президент", — сказала Дар'я. На непогоджену акцію вона вийшла зі своїм 20-річним другом Романом.

 

Натомість до них підходили перехожі: дехто називав "порохоботами" і казали, що протестувальники стоять за гроші, інші — висловлювали підтримку. Одна жінка викликала поліцію.

 

Президент Володимир Зеленський закликав правоохоронців не вживати заходів проти політичних протестувальників, якщо вони не порушують правопорядок. А в поліції заявили, що проведуть службову перевірку.

 

Читайте також: «Мені бажають померти від раку»: після пікету за імпічмент Зеленського протестувальників з Рівного цькують у соцмережах