Кінотеатри Грузії відмовляються від фільмів російською мовою

09:17, 24.06.2019
Кінотеатри Грузії відмовляються від фільмів російською мовою

Найбільша мережа кінотеатрів Грузії Cavea призупинила покази фільмів російською мовою в зв'язку з акціями протесту.

 

Про це повідомляє портал "Грузія Online".

 

Показ російськомовних сеансів (фільмів з російським перекладом) призупинили з 20 червня.

 

У Cavea повідомили, що дане рішення прийняте в зв'язку з подіями, що розвиваються в останні дні. За їх словами, це є проявом солідарності до учасників антиокупаційної акції.

 

У компанії не уточнюють, чи надовго скасовані російськомовні сеанси і чи будуть вони взагалі продовжені.

 

 Cavea – найбільша мережа кінотеатрів в Грузії.

 

Як повідомляла "УМ", протести в Грузії почалися напередодні - після того як в парламент країни приїхав депутат з Росії Сергій Гаврилов. Гаврилов сидів у кріслі голови парламенту - це викликало обурення групи парламентаріїв, які зірвали засідання.

 

Члени парламентської опозиції з "Національного руху" і "Європейської Грузії" дали владі півгодини на те, щоб вивести із залу всіх російських депутатів.

 

Слідом за протестом опозиції своє обурення висловили й представники правлячої партії. Лідер партії Бідзіна Іванішвілі виступив з письмовою заявою, в якій назвав те, що відбувається "протокольною помилкою", яка "ні в якому разі не залишиться без належного реагування".

 

Згодом стало відомо, що голова парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе йде у відставку через скандал з російським депутатом.

 

Скандал у парламенті спричинив масовий протест громадян. Поліція Грузії застосувала сльозогінний газ і гумові кулі проти учасників акції протесту, яка проходила перед будівлею парламенту. 

 

Через сутички під парламентом Грузії постраждали 240 людей, двом лікарі видалили очі.