Волкер закликав Росію припинити брехати про MH17

11:47, 20.06.2019
Волкер закликав Росію припинити брехати про MH17

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявляє, що Росії треба припинити брехати про збиття пасажирського літака MH17 у 2014 році.

 

Про це він написав у Twitter.

 

"Настав час, щоб Росія припинила свою брехню щодо збиття MH17 і зупинила свою кампанію безсистемної дезінформації", - написав Волкер.

 

Він додав, що Росія мусить співпрацювати зі слідством.

 

"Росія повинна співпрацювати з розслідуванням і дотримуватися Резолюції Ради Безпеки ООН 2166 (2014) і забезпечити, щоб усі обвинувачені особи, які наразі перебувають у Росії, були засуджені", - підсумував спецпредставник США з питань України.

 

Як повідомляла УМ, міжнародна слідча група, зібрана для з'ясування причин катастрофи лайнера рейсу МН17 на Донбасі влітку 2014 року, назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака. Підозрювані у катастрофі МН17 за версією слідства: Сергій Дубинський – голова розвідки "ДНР", Ігор Гіркін - міністр оборони "ДНР", Олег Пулатов - підполковник запасу російських Повітряно-десантних військ та Леонід Харченко - командир "розвідувального батальйону у "2-му відділі ГРУ ДНР"

 

Раніше заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила, що підозри першим чотирьом підозрюваним у катастрофі "Боїнга" Малайзійських авіаліній, рейс МН17, у небі над Донбасом у 2014 році буде висунуто після того, як їхні імена оприлюднить Спільна слідча група (ССГ).

 

ССГ було створено в 2014 році через місяць після того, як МН17 збила ракета "Бук" у небі над Донбасом. Усі 298 пасажирів загинули. 17 червня виповниться п'ять років із дня трагедії.

 

 

Раніше ССГ дійшла висновку, що ракету "Бук", з якої збили літак, було доставлено в Україну з російської військової частини, розквартированої поблизу Курська. У зв'язку з цим Нідерланди в травні 2018 року поклали відповідальність за трагедію на Росію, яка заперечує свою причетність до катастрофи авіалайнера.