Портнов не проти протестів проти його роботи в університеті Шевченка

09:47, 20.06.2019
Портнов не проти протестів проти його роботи в університеті Шевченка

Андрій Портнов знов працюватиме професором університету Шевченка (фото: Obozrevatel)

Колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов підтвердив, що його знову взяли на кафедру конституційного права Національного університету імені Шевченка.
 
Про це колишній заступник голови Адміністрації президента при Вікторі Януковичі заявив у своєму Telegram-каналі.
 
"ЗМІ пишуть, що Портнов поновився професором юридичного факультету Національного університету ім. Шевченка і студенти пропонують протестувати", - зазначив він.
 
"Інформую, мене не поновлювали, а заново прийняли на кафедру конституційного права", - заявив Портнов.
 
"І я підтримую будь-який протест, крім голодування. Громадяни повинні вільно висловлювати свої думки і проводити дозвілля в будь-якому зручному для них форматі", - додав він.
 
 
Андрій Портнов працював на кафедрі конституційного права юридичного факультету в КНУ імені Шевченка з 2009-го по 2014 рік. Іванченко нагадав, що політика звільники в лютому 2014 року.
 
"Він працював тоді як сумісник, був звільнений у зв’язку з тим, що ми прийняли на його посаду штатного працівника. Ви знаєте, ким він тоді був по основній посаді", - зазначив керівник відділу кадрів.
 
Як відомо, Андрій Портнов працював у адміністрації президента-втікача Віктора Януковича, у січні 2014-го став першим заступником голови Адміністрації. Після втечі Януковича Портнов також залишив Україну і п’ять років перебував за кордоном.
 
 
 
Як відомо, 5 березня 2014 року Євросоюз заморозив на 1 рік активи 18 колишніх українських високопосадовців, яких підозрюють у незаконному заволодінні державною власністю. Під санкції потрапив також Портнов.
 
Через рік Європейський союз виключив із санкційного списку чотирьох колишніх українських високопосадовців, зокрема і Портнова.
 
19 травня, після виборів президента, Андрій Портнов повернувся до України.