Смерть Тимчука: у фракції «Народний фронт» не вірять у нещасний випадок

14:53, 19.06.2019
Смерть Тимчука: у фракції «Народний фронт» не вірять у нещасний випадок

Дмитро Тимчук (фото: facebook.com/dmitry.tymchuk)

Перший заступник голови фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук не вірить, що загибель його колеги по фракції Дмитра Тимчука - нещасний випадок внаслідок чищення вогнепальної зброї.

 

Про це він сказав у коментарі журналістам, пише УНІАН.

 

За словами Тетерука, для отримання інформації про обставини загибелі Тимучка, необхідно дочекатися офіційної позиції правоохоронних органів.

 

“Слідча група там працює, очільник київської поліції там працює, голова Нацполіції Князєв на місці трагедії”, - сказав він.

 

“Як офіцер я особисто не вірю в те, що це нещасний випадок в результаті чищення зброї. Але для того, щоб отримати повну інформацію, я прошу всіх дочекатися офіційної інформації від правоохоронних органів”, - наголосив Тетерук.

 

Він нагадав, що Тимчук з 2014 року разом з колегами висвітлював хід агресії Російської Федерації, участь російської армії в агресії проти України. “Все це дає підстави вважати, що ми матимемо версію замаскованого вбивства під самогубство”, - сказав депутат.

 

За його словами, поліція та інші органи мають найретельніше вивчити цю справу та в найкоротший термін дати відповідь, що трапилося.

 

Як сказав Тетерук, якщо йтиметься про навмисне вбивство, він хотів би, аби відплата для замовників та виконавців була неминучою.

 

На запитання, чому він не вірить, що це міг бути нещасний випадок, Тетерук відповів, що з 90-го року працює зі зброєю і знає, коли можуть бути нещасні випадки, а коли - недбале поводження зі зброєю.

 

“Дмитро - професійний військовий, і зі зброєю, так само, як і я, провів більше половини життя. Є певні речі, які напрацьовуються на автоматизмі... Я просто не вірю, що офіцер з багаторічним досвідом загинув в результаті недбалого ставлення до персональної зброї. Це неправда, це не може бути. 99%, що це неправда”, - заявив Тетерук.

 

На запитання, чи мав Тимчук ворогів і чи отримував погрози, Тетерук зауважив, що в останні рази, коли він бачився з Тимчуком, той не мав жодних “депресивних намірів покінчити життя самогубством”.

 

“Я не вірю в те, що це самогубство”, - додав він і зауважив, що Тимчук не говорив йому про жодні погрози.

 

Крім того, на запитання про те, що член фракції “Народний фронт” Антон Геращенко написав у соцмережах, що йдеться про нещасний випадок, Тетерук відповів, що Геращенко “зловживає своїм правом оприлюднювати ту інформацію, яка не має бути оприлюднена, і він забігає наперед”.

 

“Мене це неймовірно дратує, і я не може коментувати те, що робить Антон Геращенко. Як громадянин своєї країни я йому зробив зауваження, що він біжить поперед батька в пекло. І неправильно робити те, що мають робити виключно наші компетентні правоохоронні органи. Мені не подобається те, що він зробив”, - підкреслив депутат.

 

 

Як повідомляла УМ, у Києві в середу знайдено мертвим координатора групи "Інформаційний спротив" (ІС), народного депутата фракції "Народний фронт" Дмитра Тимчука.