Омелян про SKYUP: Баришівський суд нівелював наші потуги щодо покращення інвестиційної привабливості України

11:55, 16.06.2019
Омелян про SKYUP: Баришівський суд нівелював наші потуги щодо покращення  інвестиційної привабливості України

Міністерство інфраструктури та Міністерство юстиції України хочуть звернутися до правоохоронних органів та Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів щодо рішення Баришівського суду Київської області, який скасував ліцензію на здійснення перельотів компанії SkyUp.

 

Крім того, рішення про анулювання її ліцензії оскаржили в апеляції.

 

Про це в ефірі "5 каналу" повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

 

За словами Омеляна, відповідне рішення про звернення до суддівських та правоохоронних органів в уряді ухвалять після отримання відповідних роз'яснень цього рішення. Відповідне роз'яснення попросила надати Державіаслужба.

 

За його словами, авіакомпанія SkyUp продовжує нормально функціонувати та здійснювати перевезення пасажирів.

 

"Хотів би запевнити, що комапанія SkyUp працює стабільно, всі рейси виконуються – і пасажирам взагалі нема за що хвилюватися", – сказав Омелян.

 

При цьому додав: "Це дуже небезпечний прецедент для будь-якого інвестора чи для будь-якого легального бізнесу, який чесно веде свою роботу в державі. Фактично цим рішенням суд нівелював всі наші потуги щодо покращення інвестиційної привабливості України. Показав, що на підставі будь-якого позову фізичної особи в судді, який взагалі не має права розглядати такі питання, може бути зупинена діяльність будь-якої компанії".

 

Омелян наголосив, що уряд буде захищати SkyUp і у правоохоронних, і в судових органах. 

 

Напередодні Баришівський районний суд Київської області зупинив ліцензію "першого українського лоукосту" SkyUp. Також Баришівський суд ухвалив рішення заборонити заступниці голови Національного банку України Катерині Рожковій брати участь у засіданнях правління Нацбанку та виконувати покладені на неї обов’язки.