Український капітан Віктор Новицький звільнений судом окупованого Севастополя

21:01, 14.06.2019
Український капітан Віктор Новицький звільнений судом окупованого Севастополя

Віктор Навіцький - капітан судна "ЯМК-0041"

Балаклавський районний суд окупованого Севастополя виніс вирок капітану українського судна "ЯМК-0041" Віктору Новицькому.
 
Про це повідомляють російські ЗМІ.
 
"Визнати винним, призначити покарання у вигляді визначеної суми 550 тисяч рублів", - оголосив рішення суд.
 
При цьому повідомляється, що суд скасував виплату штрафу з огляду на те, що українець провів півроку, з травня по листопад 2018-го, в СІЗО.
 
Крім того, за інформацією видання, суд ухвалив в рамках цивільного позову "стягнути в рахунок збитку 439 тис. рублів" за завдані збитки водним ресурсам Росії.
 
Нагадаємо, 4 травня 2018 року у ФСБ Ррсії заявили, що російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно на захід від мису Тарханкут в анексованому Криму. Офіційний представник Державної прикордонної служби України Олег Слободян повідомив, що на українському риболовецькому баркасі перебувало п'ятеро моряків. У судна був дозвіл на виловлювання риби лише на території України. 
 
Цього самого дня самопроголошений глава анексованого Криму Сергій Аксьонов заявив, що затриманих через виловлювання риби в економічній зоні Росії українських моряків доправили у Крим "для проведення процесуальних дій".
 
15 травня постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін заявив, що затримані у Криму українські моряки перебувають у Севастополі.
 
17 травня капітана судна Віктора Новицького заарештували за браконьєрство. 8 червня йому продовжили арешт на один місяць.
 
Відзначимо, п’ятеро захоплених Росією та утримуваних у Криму українських моряків оголошували голодування через відчай та невизначеність.
 
Також адвокат моряків повідомляв, що в окупованому Криму їх залякували та принижували.