Верховний суд зобов’язав ПриватБанк виплатити 25 млн грн Коломойському

13:08, 14.06.2019
Верховний суд зобов’язав ПриватБанк виплатити 25 млн грн Коломойському

(УНІАН)

Верховний суд відмовився задовольняти скаргу ПриватБанку та визнав законним стягнення з банку на користь компанії Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова 25 мільйонів гривень.

 

Про це повідомляє Finbalance з посиланням на рішення суду.

 

Зазначається, що 25 мільйонів гривень свого часу компанія колишніх власників ПриватБанку "Акватера" заплатила Національному банку України у рахунок погашення заборгованості ПриватБанку за кредитом рефінансування. Компанія "Акватера" була однією з компанії-поручителів за кредитами ПриватБанку до його націоналізації.

 

ПриватБанк у Верховному суді намагався визнати стягнення на користь компанії Коломойського 25 мільйонів гривень незаконним, однак суд даного рішення не підтримав.

 

Напередодні заступниця голови ПриватБанку повідомила, що компанії, пов’язані з Коломойським, винні ПриватБанку 240 мільярдів гривень.

 

Раніше стало відомо, що через пов’язані з Коломойським офшорні компанії з ПриватБанку виводили 470 мільярдів доларів протягом 2006-2016 років. Такі дані наведено у позові ПриватБанку проти Коломойського у США.

 

23 травня стало відомо, що ПриватБанк подав позов проти Ігоря Коломойського до суду у США. У коментарі до позову, прес-служба банку повідомила, що у позові хоче стягнути з Коломойського "кілька сотень мільйонів доларів".

 

Зазначимо, що паралельно між ПриватБанком та Коломойським тривають судові позови у Високому суді Лондона. 20 грудня 2017-го Високий суд Лондона вирішив арештувати активи Коломойського і Боголюбова у всьому світі на суму понад $2,5 млрд.