Справа Межигір'я: Ющенко звинувачує слідчого ГПУ в конфлікті інтересів на $1 млн

12:55, 13.06.2019
Справа Межигір'я: Ющенко звинувачує слідчого ГПУ в конфлікті інтересів на $1 млн

Третій президент України Віктор Ющенко повідомив, що звернувся до Генеральної прокуратури України із заявою про проведення перевірки у зв'язку із тим, що слідчий, який оголосив йому про підозру, не повідомив своєму керівництву про конфлікт інтересів.

 

"Повідомляючи мені про підозру, слідчий Смітюх Олександр Федорович не повідомив своєму керівнику Сергію Горбатюку про реальний конфлікт інтересів вартістю майже 1 млн дол.", - написав Ющенко у Facebook.

 

За словами третього президента України, слідчий є племінником політика, члена Партії регіонів Григорія Смітюха, який за часів президентства Леоніда Кучми був заступником керівника Державного управління справами і в 2004 році отримав ордер на квартиру в урядовому кварталі Києва - на вулиці Інститутській, 18-А.

 

Ющенко розповів, що під час його президентства розпорядження про надання квартири було скасовано, пізніше щодо цієї квартири було ініційовано низку судових справ, у яких сторонами виступають компанії, кінцевим бенефіціаром яких є Григорій Смітюх.

 

"При цьому орієнтовна ринкова вартість квартири станом на сьогодні становить приблизно 940 тис. дол. США", - стверджує Ющенко.

 

 

На його думку, "наявність родинних відносин між Смітюхом Григорієм Євдокимовичем і Смітюхом Олександром Федоровичем, спірних правовідносин, які виникли за вказаними судовими спорами щодо квартир, … свідчать про наявний реальний конфлікт інтересів у кримінальних провадженнях щодо Ющенка Віктора Андрійовича".

 

Він також повідомив, що у зв'язку з цим звернувся із заявою до Генпрокуратури щодо проведення перевірки зазначених обставин і надання їм правової оцінки.ня їм правової оцінки.

 

Як повідомляла УМ, третій президент України Віктор Ющенко відкидає звинувачення Генпрокуратури в тому, що він нібито допоміг Віктору Януковичу заволодіти Межигір'ям. 

 

Читайте також: «Межигір’я» до маразму доведе: ГПУ закидає Ющенку «вступ у змову» з Януковичем ще з 2002 року