«Голос» відкликав двох кандидатів у депутати

11:14, 12.06.2019
«Голос» відкликав двох кандидатів у депутати

З переліку кандидатів від партії "Голос" в одномандатних округах виключені два претенденти на депутатські мандати через заяви активістів про їхню невідповідність критеріям політсили.

 

Про це повідомляє прес-служба "Голосу".

 

За її даними, журналісти руху "Чесно" надали докази того, що кандидат у Волинській області Тарас Шкітер (висувався по округу №22) був пов'язаний із діяльністю партії "Український вибір" Віктора Медведчука у Луцьку.

 

Також повідомляється, що прізвище іншого кандидата у Києві Євгена Кугука (висувався по округу №217) активісти знайшли у списках партії "Опозиційний блок" на позачергових парламентських виборах 2014 року.

 

"Ці факти суперечать принципам, якими партія "Голос" керується при виборі всіх без виключення кандидатів", - заявили у політсилі і закликали і в подальшому повідомляти про випадки недоброчесності.

 

"Є червоні лінії, які ми не перетнемо. Зокрема — це приналежність до проросійських сил або співпраця з ними. Для нас це неприйнятно. Ми виступаємо за європейське майбутнє України, а ці люди схилялися до зворотного вектора", — прокоментувала антикорупційна активістка Олександра Устінова, №5 у виборчому списку "Голосу".

 

Як повідомляла УМ, лідер "Голосу" Святослав Вакарчук оприлюднив першу двадцятку списку партії для участі у дострокових виборах до Ради.