У Легедзиному румуни в якості експерименту випустили в небо 80 тисяч голубів (відео)

16:22, 11.06.2019
У Легедзиному румуни в якості експерименту випустили в небо 80 тисяч голубів (відео)

На Черкащині сьогодні зранку в селі Легедзине Тальнівського району румуни випустили в небо понад 80 тисяч голубів. Таку акцію вони проводять другий раз за останні три роки. 
 
Птахи, як і 29 травня 2016 року, взяли курс на південь.
 
Про це повідомляє у Фейсбуці Микола Кулик, житель Легедзиного.
 
"80 тисяч голубів привезли з західної Румунії, практично через пів-Європи, щоб в провінційному селі, за сорок метрів від твого будинку їх випустити", - обурився він.
 
І додав, що всі голуби дружно полетіли на південь.
 

 
Як повідомляє видання "Вісті Черкащини", директор Державного історико-культурного заповідника "Трипільська культура" Владислав Чабанюк не знає, чому румуни випустили голубів над трипільськими поселеннями.
 
Водночас сільський голова Легедзиного Сергій Гульченко каже, що вперше чує про таке й обурюється тим, що румуни офіційно не попередити місцеву владу про свої експерименти, які можуть завдати шкоди птахам, тваринам і довкіллю.
 
До речі, 2016 року в небо над Легедзиним румуни випустили 12 тисяч голубів. Так румунські орнітологи проводять експеримент, аби дізнатися, скільки голубів повернеться і за який час вони долетять із найбільшого у світі поселення Трипільської культури, яке знаходиться біля Легедзиного до такого ж поселення археологічної культури, яке в Європі називають Трипілля-Кукутень.
 
Як раніше писала "УМ", у державному заповіднику "Трипільська культура", що в Легедзиному, створять минуле у 3D форматі.