В Одесі через аномальну кількість водоростей позеленіло море (фото)

15:53, 11.06.2019
В Одесі через аномальну кількість водоростей позеленіло море (фото)

Для шкіри контакт з цими водоростями не небезпечний, але при потраплянні всередину організму вони можуть викликати отруєння (фото: "Думська")

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області рекомендує утриматися від купання в морі в зв'язку з аномальним розвитком водоростей.
 
Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Держпродспоживслужби.
 
"У зв’язку з аномальним явищем, яке спостерігається на пляжах Одеси та області, а саме інтенсивним розвитком водоростей, що може спричинити наявність у морській воді небезпечних речовин та мікробіологічних організмів, Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області застерігає населення, особливо дітей,  від купання у такій воді", - йдеться в повідомленні.
 
 
Населення також застерігають від споживання виловленої на побережжі морської риби, мідій, креветок та інших морепродуктів.
 
 
Як пише "Думська", зелену воду і піну спостерігають останні два дні фактично на всіх пляжах Одеси. Причини цього явища - спека і дощі, які спровокували цвітіння піноутворюючих водоростей Nodularia spumigena.
 
Цвітіння нодулярії в Одесі виникає нерідко в кінці травня-початку червня та закінчується з першим невеликим похолоданням.
 
 
За словами біологів, для шкіри контакт з цими водоростями не небезпечний, але при потраплянні всередину організму вони можуть викликати отруєння.є
 
Нагадаємо, днями в річку Рось упав автомобіль з пестицидами.