Пожежа в психіатричній лікарні Одеси: поліція підозрює підпал

14:49, 11.06.2019
Пожежа в психіатричній лікарні Одеси: поліція підозрює підпал

(фото: Нацполіція)

Поліція розглядає версію підпалу в 7-му відділенні Одеського обласного медичного центру, де внаслідок пожежі увечері 10 червня четверо людей загинули на місці, ще двоє померли в лікарні.
 
"Відповідно до акту рятувальників, попередня причина загоряння - занесення вогню", - повідомили в поліції Одещини.
 
Для розслідування обставин пожежі створили посилену слідчо-оперативна групу з числа працівників слідчого управління Нацполіції та Суворовського відділу поліції.
 
В адміністративний корпус прийшли з обшуками.
 
"У межах розпочатих кримінальних проваджень у адміністративному корпусі лікарні та в кабінетах трьох посадових осіб вказаного закладу тривають обшуки. Встановлюється наявність пожежно-технічної документації, яка буде вилучена для ретельного вивчення", - зазначили правоохоронці. 
 
Остання перевірка протипожежного стану в лікарні відбулася в березні 2019 року, повідомили в Держслужбі із надзвичайних ситуацій.
 
"Будівлю Комунального некомерційного підприємства "Одеський обласний медичний центр психічного здоров’я" було введено в експлуатацію понад 50 років тому. У відповідності до чинного законодавства, щодо цього закладу проводились заходи державного нагляду і контролю у вигляді перевірок протипожежного стану. Проводились вони і у 2017, і у 2018 роках, а остання перевірка відбулася у березні поточного року", - повідомили в ДСНС.
 
Там зазначили, що керівництвом закладу та обласної ради вживались заходи щодо покращення протипожежного стану: "Більше половини недоліків були усунені".
 
Нагадаємо, ввечері 10 червня у психіатричній лікарні в Одесі сталася масштабна пожежа, щонайменше шестеро людей загинули, десятки постраждалих. Президент України Володимир Зеленський доручив прем’єр-міністру Володимиру Гройсману створити спеціальну комісію для розслідування пожежі. Пожежа в психіатричній лікарні в Одесі сталася не вперше: видання "Думська" повідомило, що 16 квітня 2019-го у цій лікарні також була пожежа, тоді ніхто не постраждав.