Український водій став героєм польських ЗМІ після порятунку людей у масштабній ДТП

10:28, 11.06.2019
Український водій став героєм польських ЗМІ після порятунку людей у масштабній ДТП

На автостраді А6 поблизу польського міста Щецин українець визволив кількох людей з автомобілів, які спалахнули після того, як потрапили у масштабну ДТП, пише Zaxid.net.

 

Аварія за участі шести легковиків і однієї вантажівки, сталася в неділю, 9 червня, після 13:00. Після зіткнення автомобілі загорілися, інформує місцеве "Радіо Щецин".

 

Як розповів журналістам українець на ім’я Андрій (польські ЗМІ не повідомляють його прізвища), він їхав вантажівкою і побачив, як інша вантажівка, що їхала попереду, почала раптово гальмувати. Далі він почув сильний гуркіт і побачив полум’я. В цей момент вантажівка почала таранити легкові автомобілі, котрі в цей час стояли у заторі.

 

"Мені вдалося витягнути жінку і дітей, я не міг врятувати чоловіка", – розповів водій Андрій.

 

В коментарі радіо "Щецин" він уточнив, що врятував двох жінок і двох дітей.

 

Коли вогнегасник перестав працювати, він повернувся до своєї вантажівки і взяв дві каністри з водою для гасіння вогню, але, за його словами, це не допомогло, оскільки вогонь був занадто великий.

 

Пишучи про цю аварію і про відважні та рішучі дії українського водія, польські медіа називають його героєм.

 

Всього у цій аварії загинули шестеро людей і 16 отримали поранення. Загрози для життя постраждалих немає, проте одну з постраждалих до лікарні доставляли вертольотом.