Культурний центр «Кінотеатр «Київ» заявляє про силове захоплення будівлі

12:29, 07.06.2019
Культурний центр «Кінотеатр «Київ» заявляє про силове захоплення будівлі

(Культурний центр "Кінотеатр "Київ"/Фейсбук)

Компанія "Кінотеатр "Київ" повідомляє про силове захоплення будівлі.

 

"Почалося силове захоплення кінотеатру "Київ". Вибивають двері", – йдеться в заяві.

 

Як повідомляє UA.News, вхід до фойє кінотеатру зачинено гратами, всередині — люди у камуфляжній формі. Відвідувачів, директора та співробітників кінотеатру не пускають до будівлі. За словами директорки кінотеатру Вілії Бондаренко, рейдери зламали двері до бухгалтерії.

 

 

Водночас, як повідомили в пресслужбі Київської міської держадміністрації, у кінотеатрі "Київ" Департаментом комунальної власності м. Києва та балансоутримувачем кінотеатру – комунальним підприємством "Київкінофільм" розпочато інвентаризацію і обстеження будівлі з метою уникнення незаконних знищень чи пошкоджень майна територіальної громади міста Києва.

 

"Протягом квітня-травня 2019 року колишній орендодавець ТОВ "Культурний центр "Кінотеатр "Київ" незаконно чинив перешкоди в доступі до приміщення комунального майна будівлі кінотеатру "Київ" комісії в складі працівників КП "Київкінофільм" і Департаменту комунальної власності м. Києва задля обстеження", - заявили в  Київській міській держадміністрації.

 

Там нагадали, що за охорону пам’ятки архітектурного місцевого значення, а також діяльність кінотеатру "Київ" за призначенням та збереженням пам’ятки як такої, що належить територіальній громаді міста Києва, відповідає балансоутримувач – КП "Київкінофільм". Тож, за фактом недопуску складено відповідні Акти від 24.04.2019 р. і від 17.05.2019 р.

 

Раніше УМ писала про те,  як активісти намагаються врятувати славнозвісний кінотеатр. 

 

 

Кінотеатр "Київ" відкрили у столиці в 1952 році. У 2000-му команда ТОВ Культурний центр "Кінотеатр "Київ", орендуючи площі із 1998-го, провела у будівлі капітальний ремонт та закупила нове обладнання. У цьому двоповерховому презентабельному приміщенні проходять міжнародні та всеукраїнські фестивалі, зокрема КМКФ "Молодість", спецпроекти, ексклюзивні програми, ретроспективи.