Екс-голова Укртранснафти Лазорко повернувся в Україну

11:42, 07.06.2019
Екс-голова Укртранснафти Лазорко повернувся в Україну

Батенко та Лазорко (праворуч) (Taras Batenko / Facebook)

Колишній голова правління Укртранснафти Олександр Лазорко повернувся в Україну.


Про це повідомив голова партії "Укроп", позафракційний народний депутат Тарас Батенко у Facebook.

 

“З дорогою мені людиною - Олександром Івановичем Лазорком, з поверненням в Україну і до нових перемог! Вітання усім друзям”, - йдеться у повідомленні.

 

Як пише "Новое время", 29 травня стало відомо, що МВС зняло Лазорка з національного розшуку, де він перебував із серпня 2015 року. Він переховувався в Лондоні. За даними ЗМІ, Лазорко просив політичного притулку у Великобританії і намагався поновитися на посаді.

 

Лазорко звинувачували за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Правоохоронці підозрювали Лазорко за чотирма епізодами: незаконна викачка технологічної нафти з магістральних нафтопроводів; підписання протиправних і антидержавних угод на зберігання нафти зі структурами Привату; незаконні (надмірні) витрати на страхування в ПАТ Укртранснафта; резервування нафтопроводу Кременчук-Одеса пов’язаною з групою Приват компанією Синтез Ойл.

 

Нагадаємо, Укртранснафта — оператор системи магістральних нафтопроводів України. Єдиним акціонером компанії є НАК Нафтогаз України.