Суд виніс вирок виконавцям убивства Катерини Гандзюк

16:35, 06.06.2019
Суд виніс вирок виконавцям убивства Катерини Гандзюк

Сергій Торбін (фото: "Прямий")

Покровський райсуд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством обвинувачених у вбивстві громадської діячки Катерини Гандзюк і призначив їм покарання.
 
Ухвалу зачитали на засіданні, повідомляє "Українська правда".
 
Координатора нападу на Гандзюк Сергія Торбіна засудили до 6 років і 6 місяців позбавлення волі, а безпосереднього нападника Микиту Грабчука - на 6 років в'язниці.
 
Володимир Васянович та В’ячеслав Вишневський отримали вирок - 4 роки ув’язнення,  Віктор Горбунов - 3 роки.
 
Обвинувачені раніше визнали свою провину, а прокуратура змінила їм підозру з убивства на умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.
 
За даними обвинувачення, Сергій Торбін на замовлення осіб, імена яких не називалися, схилив інших обвинувачених - Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського та Віктора Горбунова - до участі в замаху.
 
Нагадаємо, раніше всі обвинувачені у вбивстві активістки Катерини Гандзюк визнали провину.
 
Підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк отримав голова Херсонської облради Владислав Мангер. Мангер був відправлений під арешт, однак за нього внесли заставу в розмірі 2 мільйона 497 тисяч гривень його адвокати.
 
Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року. Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій.