Віктор Ющенко відкинув звинувачення у змові щодо Межигір'я

14:05, 06.06.2019
Віктор Ющенко відкинув звинувачення у змові щодо Межигір'я

Віктор Ющенко: у справі, очевидно, є політичний підтекст (фото: facebook.com)

Третій президент України Віктор Ющенко відкидає звинувачення Генпрокуратури в тому, що він нібито допоміг Віктору Януковичу заволодіти Межигір'ям.
 
Про це Віктор Ющенко написав у Фейсбуку.
 
Зокрема, він підтвердив, що 4 червня за викликом прибув до слідчого Генеральної прокуратури, де йому було повідомлено про підозру.
 
"Коротко суть вказаної підозри зводиться до того, що нібито я з 2002 року вступив у змову з Януковичем щодо заволодіння ним урочища Межигір’я. Не бачу приводу ховатися або прикидатися хворим, як це стало модним. Всілякі обвинувачення відкидаю, бо не бачу ані підстав, ані доказів. У суді я це беззаперечно доведу!", - зазначив Віктор Ющенко.
 

Колишній президент України додав, що у справі проти нього, очевидно, є політичний підтекст.
 
"Суспільство бачить, як поступово знята відповідальність практично з усіх фігурантів гучних справ щодо сепаратизму, державної зради та вбивств на Майдані. Тому доводиться вишукувати нові гучні справи, імітувати бурну діяльність", - зазначив він.
 
Нагадаємо, Генпрокуратура заявляє, що екс-президент Віктор Ющенко підозрюється в розтраті майна на загальну суму 540 мільйонів гривень. Він нібито допоміг Януковичу вивести з приватної власності і присвоїти Межигір'я. 
 
Водночас представник Віктора Ющенка Віталій Наум назвав підозру абсурдом. Він вважає, що з цього вийде "черговий пшик", як і з багатьох гучних справ останніх років, які закінчились практично нічим.