Речниця Зеленського отримала скандал через «суржик» у Twitter

10:43, 06.06.2019
Речниця Зеленського отримала скандал через «суржик» у Twitter

(фото: ТСН)

Прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель отримала скандал у Twitter, де її звинуватили в хамстві по відношенню до журналістів. Сама спікер Зеленського запевняє, що не хамила і що це був жарт.
 
Так, напередодні Юлія Мендель, яка веде Twitter винятково англійською мовою, опублікувала твіт з короткою ремаркою Зеленського щодо ситуації з "Приватбанком".
 
Під цією публікацією "5 канал" перепитав у Мендель, чи буде твіт опублікований українською мовою, щоб ті, хто не знає англійської, могли прочитати і щоб уникнути неточностей у цитуванні президента.
 
"Вибачте, а українською буде? Щоб не виникало "мєня нє так понялі, журналісти нєправільно пєрєвєлі". Дякуємо", - йдеться в коментарі "5 каналу".
 
 
У відповідь Юлія Мендель порадила перейти на сторінку Андміністраціі Президента в Twitter.
 
Проте коментатори стали пред’являти претензії, що прес-служба президента України повинна надавати інформацію українською мовою в першу чергу. Хтось пожартував, що скоро "будемо дякувати, що не російською мовою написано".
 
У відповідь на це спікер Зеленського написала: "Можу суржиком, спеціально для "5 каналу".
 
При цьому користувачі стали звинувачувати Юлію Мендель в хамстві, причому в хамстві "не тільки по відношенню до 5 каналу, "але і до всіх україномовних громадян України, які, на жаль, не знають англійської мови". Знайшлися і ті, хто вирішив присоромити "5 канал".
 
 
"Ви ідіоти, якщо не можете перевести таку просту фразу".
 
Сама Юлія Мендель заявила, що їй не звикати до баталій під її публікаціями в соцмережах, а її відповідь "5 каналу" була жартом, оскільки вони перші написали коментар суржиком і вона вирішила відповісти їм так само.
 
 
Відповідь Мендель в оригіналі:
 
"Смотрите позиция такая: мы движемся в Европу, мы утвердили курс на евроинтеграцию. Сегодня по последним опросам 57% украинцев подтвердили то, что они хотят идти в Евросоюз. Мы декларируем то, что мы большая европейская страна, которая является большой по европейским ценностям. Я как спикер президента веду Twitter на английском языке, Facebook - на украинском языке. Вся эта информация репостится на украинском языке в других аккаунтах Twitter. И меня журналисты обвиняют в том, что я разговариваю на международном английском языке... Это смешно. Обвинение в мой адрес в хамстве является абсолютно безосновательным. Я ответила в шутку: если журналисты мне пишут на суржике, то и им ответить я тоже могу на суржике. Но это была шутка", - заявила Юлія Мендель.
 
Нагадаємо, Юлія Мендель стала переможницею конкурсу на посаду прес-секретаря президента Володимира Зеленського.