Мерія Варшави допускає створення української версії сайту польської столиці

14:49, 02.06.2019
Мерія Варшави допускає створення української версії сайту польської столиці

Депутатка Варшавської міської ради від партії "Громадянська платформа" Ренета Невітецька запропонувала, щоб офіційний сайт Варшави мав українську версію.

 

Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на TVN24. 

 

Вона заявила, що, за неофіційними підрахунками, на теренах польської столиці може перебувати навіть кількасот тисяч громадян України, котрі там проживають і працюють.

 

Відтак, за словами Невітецької, вони повинні мати можливість отримувати інформацію про діяльність міської влади.

 

Депутатка також нагадала, що нагадала, що офіційна сторінка Варшавської міської ради вже перекладається англійською мовою.

 

У відповідь мер Варшави Рафал Тшасковський повідомив, що під час роботи над змінами сайту мерії, серед іншого, розглядається можливість подання українською мовою інформації, яка буде корисна громадянам України, котрі перебувають на теренах Варшави не з туристичною метою. При цьому він не уточнив, коли це буде реалізовано.

 

Водночас переклад сайту англійською мовою мер пояснив рішенням міських обранців, які в такий спосіб хотіли заохотити туристів і потенційних інвесторів.

 

Нагадаємо, раніше у варшавських автоматах з продажу квитків впровадили українську мову. До того українську в автоматах з продажу квитків впровадили Познань і Лодзь.