Саакашвілі приїхав не «мститися», а «будувати нову Україну»

19:32, 29.05.2019
Саакашвілі приїхав не «мститися», а «будувати нову Україну»

Міхеіл Саакашвілі в аеропорту "Бориспіль" (фото: "Фокус")

Колишній президент Грузії та екс-губернатор Одещини Міхеїл Саакашвілі заявив, що повернувся в Україну не для того, щоб комусь мститися або карати.
 
Про це він розповів журналістам в аеропорту, передає "Українська правда".
 
"Я приїхав сюди не комусь мститися, когось карати, когось руйнувати. Руйнувати, мстити - це взагалі не мій стиль", - заявив Саакашвілі.
 
За його словами, він приїхав до України з іншою метою.
 
"Я повернувся сюди робити те, що я найкраще вмів завжди робити, - будувати те, що мені не дали в Одесі. Я хочу разом з мільйонами українців, після того, як видався історичний шанс, з новим президентом, з новою командою, брати участь в будівництві нової України", - стверджує екс-президент Грузії.
 
Він додав, що Україна здатна "зробити ривок".
 
"Україні не потрібно 50 років чекати, як кажуть інші експерти, щоб наздогнати чужі країни. Це принизливо. Україні можна зробити ривок", - запевняє Саакашвілі.
 
Саакашвілі також похвалив Зеленського: "Пацан сказав - пацан зробив".
 
Як повідомляла "УМ", Міхеїл Саакашвілі надвечір середи прилетів до Києва.
 
Напередодні президент Володимир Зеленський повернув Саакашвілі громадянство України.
 
Про повернення громадянства Саакашвілі просили Зеленського лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий, сам Саакашвілі через свого адвоката, а також Путін.
 
Як відомо, 12 лютого 2018 року Міхеїла Саакашвілі затримали в ресторані та депортували до Польщі, звідки він вирушив до Нідерландів. В Нідерландах Міхеіл Саакашвілі отримав посвідчення особи. .
 
Перебуваючи в Україні, Саакашвілі був фігурантом у трьох кримінальних провадженнях, які розслідують українські правоохоронці. Перша справа була пов’язана з організацією акцій протесту і так званими "грошима Курченка".
 
Безпосередньо щодо цієї справи його й допитували в СБУ. У березні 2018-го ГПУ повідомила, що призупинила кримінальне провадження щодо Саакашвілі.