Садовий заступився за Саакашвілі перед Зеленським

16:19, 28.05.2019
Садовий заступився за Саакашвілі перед Зеленським

(фото: facebook.com / Андрій Садовий)

Лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий закликав президента Володимира Зеленського скасувати указ його попередника Петра Порошенка і відновити громадянство України Міхеїлу Саакашвілі.
 
Про це Андрій Садовий написав у Facebook.
 
"Неординарна постать Міхеїла Саакашвілі викликає різні емоції в українців. Для мене він товариш, який приїхав в Україну в найважчі часи. Не напрошувався, а приїхав на запрошення української влади", - написав Садовий.
 
За його словами, позбавлення громадянства Саакашвілі "лише за те, що посмів піти проти Порошенка", "було принизливим актом як для самого президента, так і інституту українського громадянства".
 
Раніше про повернення громадянства Зеленського просив сам Саакашвілі через свого адвоката. Повернути громадянство Саакашвілі Зеленському порадив також Путін.
 
Як відомо, 12 лютого 2018 року Міхеїла Саакашвілі затримали в ресторані та депортували до Польщі, звідки він вирушив до Нідерландів. В Нідерландах Міхеіл Саакашвілі отримав посвідчення особи. .
 
Перебуваючи в Україні, Саакашвілі був фігурантом у трьох кримінальних провадженнях, які розслідують українські правоохоронці. Перша справа була пов’язана з організацією акцій протесту і так званими "грошима Курченка".
 
Безпосередньо щодо цієї справи його й допитували в СБУ. У березні 2018-го ГПУ повідомила, що призупинила кримінальне провадження щодо Саакашвілі.