Петиція за визнання Голодомору в Німеччині зібрала 50 тисяч голосів

09:53, 27.05.2019
Петиція за визнання Голодомору в Німеччині зібрала 50 тисяч голосів

У петиції йдеться, що німецький Бундестаг, як і органи влади 23 уряди інших країн світу, має визначити, що Голодомор в Україні в 1932-1933 роках - це геноцид українського народу, спричинений радянським режимом під керівництвом Сталіна (фото: Уніан)

Онлайн-петиція на сайті німецького Бундестагу, яка пропонує депутатам визнати геноцидом Голодомор 1932-1933 років, набрала мінімально необхідну кількість голосів і її підтримка продовжує зростати.
 
Про це повідомляється на сайті Бундестагу.
 
Станом на 9:38 27 травня петицію підтримали понад 54 тисячі громадян.
 
Це означає, що петиція має бути розглянута парламентом і, не виключено, Бундестаг поставить на розгляд питання про визнання геноциду українського народу.
 
Збір підписів триватиме і 27 травня, тож наразі лишається можливість збільшити кількість голосів на її підтримку. Петицію мають право підтримувати також громадяни України.
 
Петиція щодо визнання Голодомору в Україні геноцидом з’явилася на сайті парламенту Німеччини наприкінці квітня. У її тексті йдеться, що німецький Бундестаг, як і органи влади 23 уряди інших країн світу, має визначити, що Голодомор в Україні в 1932-1933 роках - це геноцид українського народу, спричинений радянським режимом під керівництвом Сталіна.
 
Як повідомляла "УМ", петицію про визнання Голодомору в Україні геноцидом раніше закликав підтримали голова МЗС Павло Клімкін.