Пікет за імпічмент у Рівному: Зеленський просить не карати протестувальників

09:28, 27.05.2019
Пікет за імпічмент у Рівному: Зеленський просить не карати протестувальників

Володимир Зеленський каже, що не боїться критики (фото: прес-служба президента України)

Президент України Володимир Зеленський закликав поліцію не вживати заходів проти політичних протестувальників, якщо вони не порушують правопорядок.
 
Про це Зеленський написав у Facebook, коментуючи пікет за його імпічмент у Рівному, коли на дівчину і хлопця в центрі міста поліція склала протокол за акцію протесту.
 
"З’ясував ситуацію щодо нібито затримання хлопця та дівчини, які влаштували проти мене протест у Рівному. Ніякого затримання не було, але правоохоронці могли діяти м’якше. В поліції проведуть службову перевірку. Закликаю МВС не вживати заходів проти політичних протестувальників, якщо люди не порушують правопорядок", - заявив Зеленський.
 
Він додав, що "критики не боїться".
 
Як повідомляла УМ, у центрі Рівного на майдані Незалежності відбувся мітинг за імпічмент президента Володимира Зеленського, під час якого поліція затримала двох людей. У поліції зазначили, що двоє місцевих жителів - 20-річний хлопець та 16-річна дівчина - проводили несанкціонований мітинг. В руках вони тримали плакати з написами "Імпічмент президенту" та "Не кумовство, а по-братськи".
 
Пізніше в Нацполіції пояснили, що хлопця та дівчину в РІвному "запросили" до відділку для складання адмінпротоколів.