Максим Бурбак приніс на зустріч із Зеленським Конституцію

11:31, 21.05.2019
Максим Бурбак приніс на зустріч із Зеленським Конституцію

Максим Бурбак (фото: ГолосUA)

Лідери фракцій "Народного фронту" та "Радикальної партії" принесли до Адміністрації президента на зустріч з Володимиром Зеленським Конституцію України.
 
Про це повідомляє кореспондент LIGA.net.
 
"Із собою взяв Конституцію, де хочу ознайомити президента зі статтями 83 і 90", - повідомив журналістам лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.
 
За його словами, рішення президента Володимира Зеленського розпустити Верховну Раду - це політична заява, яка не має жодного стосунку до законів.
 
Він нагадав, що 17 травня була заява "Народного фронту" про вихід із коаліції і тоді ж стартував 30-денний термін для формування нової коаліції.
 
"Гарант Конституції не має права підписувати антиконституційні укази", - заявив Бурбак.
 
Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, який під'їхав до Адміністрації президента на велосипеді, також захопив із собою екземпляр Конституції.
 
Він також вважає рішення Зеленського про розпуск антиконституційним, однак його політична сила готова брати участь у дострокових виборах.
 
Ляшко сподівався вести прямий ефір із Адміністраціїї, але охорона змусила його припинити трансляцію.
 
Нагадаємо, новообраний президент Володимир Зеленський запросив глав фракцій порадитися щодо розпуску Ради. При цьому Олега Ляшка до Зеленського не пустила охорона через те, що той вів онлайн-трансляцію з телефону.