Святослав Вакарчук хоче зробити Зеленського підзвітним виборцям

09:53, 21.05.2019
Святослав Вакарчук хоче зробити Зеленського підзвітним виборцям

"Нова політика це не сліпа віра в президента, а це зробити так, щоб новий президент був підзвітний людям, виборцям", - розказав лідер партії "Голос" (фото: facebook.com / Святослав Вакарчук)

Новостворена партія "Голос", яку очолює Святослав Вакарчук, має на меті зробити так, щоб новий президент був підзвітний виборцям.
 
Про це Святослав Вакарчук заявив в ефірі "Свободи слова" на ICTV.
 
Він повідомив, що партія "Голос" ставить на перше місце "нову якість політики".
 
Вакарчук пояснив, що "стара політика" належала олігархам, коли кілька людей із доступом до ресурсів визначали напрямок руху усієї країни.
 
"Стара політика це сліпа віра в нового президента. Розумієте, в 2004 році ми це проходили. Пам’ятаєте добре, всі чекали і сподівалися. Що було - знаєте", - нагадав Вакарчук.
 
Він додав, що подібна ситуація була і в 2014 році після Майдану.
 
"Я думаю, що ми заплатили після цього дуже високу ціну, щоб більше не експериментувати. Тому нова політика це не сліпа віра в президента, а це зробити так, щоб новий президент був підзвітний людям, виборцям", - розказав лідер партії "Голос".
 
"Ми в цьому сенсі готові насправді його у всіх його позитивних реформах абсолютно підтримувати. Більше того – підштовхувати і пропонувати ще більш радикальні реформи. Але, якщо раптом він буде зраджувати інтереси своїх виборців, то ми змусимо його відповідати перед виборцями", - заявив він.
 
Як повідомляла "УМ", 16 травня Святослав Вакарчук оголосив, що йде на вибори до Верховної Ради з власною партією "Голос". Святослав Вакарчук сказав, що йде в парламент, "щоб знищити стару політику і творити політику нову", бо "нового прізвища в кабінеті на Банковій недостатньо".
 
Згодом стало відомо, що партія Вакарчука братиме участь у дострокових виборах в Раду.
 
Нагадаємо, під час інавгурації президент Володимир Зеленський запропонував уряду добровільно прийти у відставку і оголосив, що дає депутатам два місяці та "розпускає Верховну Раду".
 
Водночас віце-спікер парламенту Ірина Геращенко вважає неконституційним розпуск парламенту президентом Володимиром Зеленським, а депутат Микола Княжицький зазначив, що розпуск Ради Зеленським веде до узурпації влади.