Микола Княжицький: Розпуск Ради Зеленським веде до узурпації влади

19:24, 20.05.2019
Микола Княжицький: Розпуск Ради Зеленським веде до узурпації влади

Народний депутат України Микола Княжицький зазначив, що заява президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту неконституційна. 

 

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук. 

 

"Звичайно, у виборах катастрофи немає. Але. Заява Зеленського неконституційна. У нього немає повноважень безпричинно припиняти повноваження парламенту. Порушення закону,а тим більше Конституції , а тим більше її гарантом веде до узурпації влади. Політично наступний парламент буде проросійським і це ставить під загрозу і європейський вибір і незалежність України", - наголосив Княжицький. 

 

Він впевнений, що олігархи підтримають знищення незалежності своїми медіа.

 

"Недаремно опоблоковці аплодували стоячи багатьом заявам. Образи на адресу уряду очевидно несправедливі, оскільки уряд складається з різних людей, серед яких багато чесних,відповідальних і порядних. Звичайно, не всі,але це не дає права узагальнювати", - обурився депутат. 

 

Хоча, за його словами, у логіці Зеленського він діє абсолютно зрозуміло, послідовно і логічно.

 

"Логіка політика- популіста полягає у апеляції до "народу" , хамстві,яке частині цього "народу" подобається, монополізації влади. Але потім "народ" захоче грошей, а політика популізму без додаткових джерел їхнього отримання приводить до гучного неминучого краху. Як і обіцянки досягти миру, який від тебе не залежить", - зазначив Княжицький. 

 

"Якби Україна не була ласим шматком для Росії і цинічних бізнесменів з усього світу над таким етапом нашої історії можна було б посміятися. Чи можна очікувати зміни поведінки і методів управління Зеленського? Так. Але ймовірність цього невелика. Для цього він повинен усвідомити, що має принести себе в жертву створенню сильної української нації,об'єднаної бажанням побудувати європейську демократію. З повагою до законів, національної мови і культури, пошуку сучасних шляхів розвитку економіки і посиленню безпеки. Поки таких тенденцій не помітно", -  підкреслив Княжицький.