НФ прокоментував заяву Володимира Зеленського про розпуск Ради

17:24, 20.05.2019

Партія "Народний фронт" заявляє, що заява президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту не має нічого спільного з Конституцією.

 

Про це йдеться у заяві партії.

 

"Заява президента Зеленського про розпуск парламенту є винятково політичним рішенням і не має нічого спільного ні з правом, ні з Конституцією. Безсумнівно ми підемо боротися разом із нашими прихильниками за наш курс і майбутнє України на цих сумнівних дострокових парламентських виборах", - зазначили в НФ.

 

"В інавгураційній промові не було нічого про порядок денний змін у країні, а лише про те, як на хвилі тимчасової популярності зайти до Верховної Ради. Цим і зумовлене рішення президента про дочасні вибори", - сказано у заяві.

 

Як повідомляла УМ, у партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" заявили, що готові до проведення дострокових виборів парламенту, проте розпуск Верховної Ради повинен відбуватися згідно з Конституцією. 

 

Юлія Тимошенко заявила, що вона повністю підтримує рішення президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради, але діючий парламент має прийняти низку невідкладних рішень і піти красиво.

 

Президент Володимир Зеленський запросив керівників фракцій Верховної Ради провести у вівторок вранці в Адміністрації президента консультації з питання розпуску парламенту.

 
 
Під час урочистої промови Зеленський запропонував уряду добровільно прийти у відставку і оголосив, що дає депутатам 2 місяці та "розпускає Верховну Раду".
 
Також Зеленський під час своєї промови на інавгурації послав сигнали президенту Росії Володимиру Путіну. Він дав зрозуміти, що діалог з Москвою можливий, але за виконання першої умови - повернення українських заручників з Росії.
 
Водночас віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила, що розпуск Ради Володимиром Зеленським є неконституційним.