Юлія Тимошенко підтримала достроковий розпуск Ради (відео)

16:51, 20.05.2019
Юлія Тимошенко підтримала достроковий розпуск Ради (відео)

(фото: Фокус)

Лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що вона повністю підтримує рішення президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради, але діючий парламент має прийняти низку невідкладних рішень і піти красиво.

 

Про це Тимошенко повідомила у відеозверненні.

 

"Я вважаю, що парламент "напрацював" на дострокові вибори, не приймаючи необхідні для країни закони. Наша команда цілком і повністю готова до дострокових парламентських виборів і без сумніву ми в них приймемо сильну участь, але ще цей парламент мусить зробити свою роботу", - сказала Тимошенко.

 

За її словами, Верховна Рада має невідкладно прийняти новий закон про вибори, змінити всіх очільників силових відомств: Генпрокурора, главу СБУ, міністра оборони.

 

 

Також парламент має прийняти закон про покарання за незаконне збагачення і зниження тарифів.

 

"Хотіла би попередити всіх депутатів, що виконати цю функцію - це важливо, тому що навіть цей парламент мусить піти красиво, а не корумпованим, лобістським, таким, що зрадив інтереси людей", - заявила очільниця "Батьківщини.

 
Як повідомляла УМ, президент Володимир Зеленський запросив керівників фракцій Верховної Ради провести у вівторок вранці в Адміністрації президента консультації з питання розпуску парламенту.
 
 
Під час урочистої промови Зеленський запропонував уряду добровільно прийти у відставку і оголосив, що дає депутатам 2 місяці та "розпускає Верховну Раду".
 
Також Зеленський під час своєї промови на інавгурації послав сигнали президенту Росії Володимиру Путіну. Він дав зрозуміти, що діалог з Москвою можливий, але за виконання першої умови - повернення українських заручників з Росії.
 
Водночас віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила, що розпуск Ради Володимиром Зеленським є неконституційним.