У Києві знесли паркан на Інститутській: «заважав розслідуванню убивств Небесної сотні»

14:26, 18.05.2019
У Києві знесли паркан на Інститутській: «заважав розслідуванню убивств Небесної сотні»

Кілька десятків представники праворадикальної організації "С14" зруйнували паркан на вулиці Інститутській, яким було огороджено частину ділянки будівництва комплексу Героїв Небесної Сотні.

 

Координатор "С14" Сергій Мазур заявив, знесений паркан "заважав розслідуванню убивств Небесної сотні".

 

Він додав, що музей "вже знищив місце смерті Героя України Плеханова".

 

"Тепер там не можна провести слідчий експеримент. Більше такого не буде", — написав Мазур.

 

 

На місці події були присутні правоохоронці, діям націоналістів вони не перешкоджали.

 

Як повідомляла УМ, для будівництва меморіалу Героям Небесної сотні на вулиці Інститутській у Києві знімали бруківку, де тривають слідчі дії у справі про розстріли учасників Майдану.

Голова управління спецрозслідувань Генпрокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що його відомство проти зняття бруківки на Інститутській, бо там ще не завершено слідчий експеримент.
 
Зауважимо, за даними Генпрокуратури, в січні-лютому 2014 року в Києві загинули 78 учасників Майдану, понад 200 отримали вогнепальні поранення, і близько 1 тисячі протестувальників дістали інші травми різного ступеня тяжкості.
 
Як відомо, раніше Сергій Горбатюк звинуватив владу в недостатній підтримці слідства у справах Майдану.
 
У листопаді 2018 року Сергій Горбатюк повідомив, що більша частина з 4 тисяч 700 злочинів проти Майдану уже розслідувані, винними визнано 52 особи, винесено 9 вироків. Однак убивства активістів Євромайдану Сергія Нігояна, Михайла Жизнєвського і Романа Сеника досі не розкриті.
 
8 грудня 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко відзвітував про завершення експертизи щодо наказів розстрілювати Майдан, проте пізніше керівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк спростував цю заяву.