Порошенко дав громадянство України Іллі Пономарьову і Наталії Каплан

17:52, 17.05.2019
Порошенко дав громадянство України Іллі Пономарьову і Наталії Каплан

Наталія Каплан, Ілля Пономарьов

Президент Петро Порошенко дав громадянство України сестрі політв’язня Росії Олега Сенцова Наталії Каплан і опозиційному Путіну екс-депутату Держдуми Росії, бізнесмену Іллі Пономарьову.
 
Про це Каплан і Пономарьов повідомили у Facebook.
 
"Здійснилося! Я громадянка України!", - написала Наталія Каплан.
 
Пономарьов у свої чергу відзначив, що це означатиме новий етап у його житті і є великою честю.
 
"Нарешті, це трапилось! Сьогодні, чинний президент України - Петро Порошенко, в останній робочий день своєї каденції, підписав указ про надання мені українського громадянства, згідно державного інтересу. Я сказав йому і хочу повторити тут: це буде означати новий етап мого життя, і є великою честю, і величезною відповідальністю", - написав екс-депутат Держдуми Росії.
 
Пономарьов додав, що буде використовувати новий статус з метою отримання нових іноземних інвестицій для країни, створення нових робочих місць, збільшення державного бюджету, для зростання добробуту українців".
 
"Впевнений, що процвітання України - це ключ до змін у Росії", - підсумував Пономарьов.
 
Як відомо, Ілля Пономарьов був депутатом Держдуми Росії до 10 червня 2016 року, хоча ще в червні 2014 року виїхав із Росії до США. Він отримав посвідку на проживання в Україні 24 червня 2016 року. 
 
Пономарьов був єдиним депутатом Росії, який голосував проти анексії Криму в березні 2014 року.
 
Наталія Каплан також раніше була громадянкою Росії, проте вже довгий час проживає в Україні та є організатором акцій на захист брата, якого незаконно засуджено в Росії.