Аллерова відправили під варту на 2 місяці

12:41, 17.05.2019
Аллерова відправили під варту на 2 місяці

Екс-керівника Нацгвардії Юрія Аллерова, якого НАБУ підозрює в заволодінні майном Нацгвардії, відправили під варту на 2 місяці із правом застави у 4,8 мільйона гривень.

 

Такий запобіжний захід обрав Солом'янський суд Києва 17 травня, передає Громадське.

 

Адвокати Аллерова наголошували на тому, що підозра необґрунтована, а їхній підзахисний не отримував вигоди.

 

Натомість прокурори САП зазначили, що вигоду отримала донька, яка наразі проживає в Росії.

 

Сам Аллеров каже, що справа політично вмотивована.

 

Дії Аллерова та гендиректора "Укрбуду" кваліфікували за статтею 191 КК як привласнення, розтрату майна або заволодіння ним через зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою. Дії оцінювача за цією ж статтею та за статтю 27 КК про сприяння злочину.

 

Стаття 191 передбачає позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Як повідомляла УМ, Екс-керівник Нацгвардії Юрія Аллерова звинувачують у справі, пов’язаній із розкраданням понад 5 мільйонів доларів на будівництві житла для військових.

 
Аллеров командував Національною гвардією України з 30 грудня 2015 року по 7 травня 2019 року.
 
"Там будувалися квартири на землі військової частини на Печерську. Потім їх поміняли на квартири у передмісті. Різниця між помешканнями, які мали отримати військовослужбовці, та, які згодом отримали, становить понад 5 мільйонів доларів", - розповів агент НАБУ Євген Шевченко.
 
За його словами, донька екс-командувача Нацгвардії Аллерова стала власницею однієї із квартир того ж забудовника, який "мав стосунок до афери".