Проти Сергія Лещенка відкрито справу за підозрою в хабарі

15:48, 16.05.2019
Проти Сергія Лещенка відкрито справу за підозрою в хабарі

Сергій Лещенко викликаний на допит (фото: facebook.com)

Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабарів народним депутатом Сергієм Лещенком.
 
Як повідомляє Антикорупційна прокуратура, підставою стали публікації у ЗМІ про купівлю Лещенком "елітної квартири у центрі столиці за кошти, начебто отримані в якості неправомірної вигоди".
 
"Відповідно опублікованої у ЗМІ інформації, народний депутат систематично отримував мільйонні хабарі від підприємця за лобіювання бізнес-інтересів останнього, а саме здійснення впливу на посадовців органів влади та правоохоронних органів, а також формування необхідних суспільних думок у медіапросторі", - заявляє прокуратура.
 
Для перевірки цієї інформації прокурори зареєстрували кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією "отримання хабара".
 
Сергія Лещенка викликали на допит.
 
Досудове розслідування у вказаному провадженні доручено Національному антикорупційному бюро України. Антикорупційна прокуратура здійснюватиме процесуальне керівництво.
 
Як відомо, 2016 року Сергій Лещенко мав скандал через купівлю квартири в Києві за 200 тисяч доларів. "Частина коштів - це мої заощадження як колишнього співвласника Української правди. Окрім того, в 2013-2014 роках мною було задекларовано понад 100 тисяч доларів доходу. Половина суми придбання - це позика від засновника Української правди Олени Притули терміном на 10 років", - розповідав про походження грошей на квартиру Сергій Лещенко.