У «Батьківщині» виступають за якнайшвидшу інавгурацію Зеленського

16:04, 12.05.2019
У «Батьківщині» виступають за якнайшвидшу інавгурацію Зеленського

Заступник Голови депутатської фракції політичної партії ВО "Батьківщина" Сергій Соболєв висловив думку, що інавгурацію новообраного Президента Володимира Зеленського потрібно провести якнайшвидше.

 

Про це він сказав у коментарі УНН.

 

"Я думаю, чим швидше Президент приступить до виконання своїх повноважень, тим стабільніша буде ситуація в країні та на зовні. Ми (політична партія ВО "Батьківщина" підтримуємо ту дату, яка є швидше, 19, значить буде 19", - розповів Соболєв.

 

Нагадаємо, у ВР зареєстровано вже 5 постанов про проведення інавгурації. Серед запропонованих дат 19, 20 травня та 1 червня. Сам Володимир Зеленський звернувся до парламенту з закликом підтримати датою проведення інавгурації 19 травня.

 

УНН звернувся до представників різних фракцій за інформацією про те, яку дату вони підтримуватимуть. Більшість фракції заявили, що ще не проводили засідань з формування одностайної офіційної позиції, однак, наприклад у фракції Радикальної партії не вважають доречною дату 19 травня.

 

Фракція “Народний фронт” планує провести своє засідання, на якому визначиться з позицією, 13 травня.

 

Представник БПП, народний депутат України Олександр Сугоняко, зареєстрував постанов про проведення інавгурації 1 червня.

 

Водночас у фракції “Самопоміч” та у депутатської групи “Воля народу”, не бачать сенсу в затягуванні призначення інавгурації.