Кондратюк: «українські гастролери в Росії повинні платити штрафи»

15:33, 12.05.2019
Кондратюк: «українські гастролери в Росії повинні платити штрафи»

(фото Апостроф)

Українські артисти, які гастролюють в Росії, повинні піддаватися санкціям у вигляді значних штрафів і втрати громадянства.

 

Таку думку висловив телеведучий Ігор Кондратюк в інтерв'ю "Апострофу".

 

За його словами, Україні слід на законодавчому рівні ввести заборону на будь-які контакти її громадян з країною-агресором.

 

"Таке враження, що держава себе і своїх громадян не поважає. Я, наприклад, за повний розрив контактів із Росією. За введення візового режиму, за спілкування з Росією через третю країну – бажано через ту, на яку Росія має найменший вплив. Інакше – це якась гібридність. Для мене неприродно спілкуватися зі своїм ґвалтівником, для деяких українських політиків – природно. Чому? Запитайте у них", – поділився він.

 

Кондратюк також відповів, як бути з аудиторією артистів, які гастролюють в Росії. "А що ви можете сказати про аудиторію, яка любить співати пісні на Марсі? Нічого. Просто потрібно було вивести на нуль таке поняття, як гастролі в РФ! Гастролює – плати великі штрафи, або втрачай громадянство", – заявив він.

 

Він звернувся до прикладу співачки MARUV, яка перемогла в Національному відборі на Євробачення-2019, проте так і не поїхала на конкурс, обравши концерти в Росії. За словами Кондратюка, її з самого початку не можна було допускати до участі.