В архівах ГПУ – чи не половина діючої еліти: Горбатюк нагадав про справу Тимошенко

11:42, 11.05.2019
В архівах ГПУ – чи не половина діючої еліти: Горбатюк нагадав про справу Тимошенко

(Радіо Свобода)

Юлія Тимошенко заявляла про незаконне переслідування, але потім сказала, що пробачила слідчих і прокурорів. То, можливо, все робили правильно?

 

Це зауважив начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк у ефірі програми FACE 2 FACE з Тетяною Даниленко на телеканалі ZIK.

 

Ведуча програми зауважила, що як Юлія Тимошенко, так і чинний Генпрокурор Юрій Луценко не поквиталися за те, що, можливо, незаконно відбували термін за гратами під час президентства Віктора Януковича. Але якщо Тимошенко була в опозиції, то Луценко мав усі важелі впливу, однак не застосував їх. 

 

"Юлія Тимошенко заявляла про незаконне переслідування, але потім сказала, що пробачила слідчих і прокурорів. Потрібно, щоб були розставлені всі крапки над "і" – якщо були заяви про незаконне переслідування – а їх було дуже багато – то це потрібно розслідувати. Але якщо цього немає, то, можливо, все робили правильно?" – припустив Сергій Горбатюк.

 

Він наголосив, що подібні справи призвели правоохоронну систему і державу загалом до того, що в архівах Генеральної прокуратури є справи чи не на половину діючої еліти.

 

"Починаючи із 90-х років в архівах Генеральної прокуратури зустрічаєш такі прізвища, що інколи думаєш: якби ці справи були доведені до логічного завершення, то обличчя еліти України могло бути зовсім іншим, а розвиток країни пішов би в іншому напрямі", – визнав Сергій Горбатюк.