Суд скасував вулицю Катерини Гандзюк у Херсоні

21:32, 10.05.2019
Суд скасував вулицю Катерини Гандзюк у Херсоні

Катерина Гандзюк (фото: соцмережі)

Херсонський окружний адмінсуд скасував рішення Херсонської міської ради щодо перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк.
 
Таке рішення суд виніс 10 травня, повідомляє прес-служба суду.
 
Відзначається, що позов фізичних осіб до Херсонської міськради і міського голови про визнання протиправним рішення про перейменування вулиці розглядали за участі журналістів, громадськості та представників ОБСЄ.
 
"Рішенням Херсонського окружного адміністративного суду позов задоволено частково, визнано протиправним та скасовано відповідні пункти та розділи рішення Херсонської міської ради, а також визнано противоправними дії міського голови Миколаєнка Володимира Васильовича при проведенні голосування від 22.02.2019 року, в результаті яких прийнято відповідне рішення", - йдеться в повідомленні. 
 
10 травня суд оголосив вступну і резолютивну частини.
 
Відзначається, що сторони мають право оскаржити вказане рішення в 30-денний строк з дня складання повного судового рішення.
 
Нагадаємо, в лютому 2019 року Херсонська міська рада прийняла рішення перейменувати одну з центральних вулиць міста на честь убитої Катерини Гандзюк.
 
Активістка з Херсону Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року. Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій.
 
11 лютого підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк отримав голова Херсонської облради Владислав Мангер. Однак Мангер був відправлений під арешт із правом внесення застави вночі 15 лютого, однак за нього внесли заставу в розмірі 2 мільйона 497 тисяч гривень його адвокати.
 
Після внесення застави Владислав Мангер вийшов на роботу до Херсонської облради.
 
4 березня суд відмовився продовжити запобіжний захід для Владислава Мангера.
 
При цьому батько Катерини Гандзюк каже, що відчуває стеження за собою - відтоді, як Мангер був звільнений з-під арешту.