Ігор Смешко готовий прийняти кадрові пропозиції Зеленського

20:07, 10.05.2019
Ігор Смешко готовий прийняти кадрові пропозиції Зеленського

Ігор Смешко (фото: RFE/RL)

Колишній керівник СБУ, голова всеукраїнської громадської організації "Сила і честь" Ігор Смешко заявив, що не знайомий із новообраним президентом Володимиром Зеленським особисто, але готовий працювати на певних посадах, якщо глава держави "потребуватиме його знань і досвіду".
 
Про це Смешко заявив в ефірі "Радіо НВ".
 
За словами колишнього очільника СБУ, він ще не отримував жодних кадрових пропозицій від Зеленського і знайомий з ним "лише візуально" - коли вони брали участь у телеефірах 2014 року.
 
Однак при цьому Смешко дав зрозуміти, що буде готовий дати згоду працювати на посадах, які пов’язані з його досвідом "як кадрового офіцера".
 
Так він відповів на запитання ведучого про те, що раніше заявляв про відсутність намірів обіймати будь-які посади за президентства Зеленського.
 
"Якщо буде пропозиція від президента і буде кореспондуватися з моїм розумінням, що я можу зробити для захисту держави - я цю посаду прийму. Часи не вибирають, в них живуть і вмирають. Якщо обраний президент буде потребувати моїх знань і досвіду під час війни, я прийму цю посаду", - заявив Смешко.
 
Він також назвав дві умови, за яких буде готовий розглянути кадрові пропозиції Зеленського: це "розуміння, яка команда і чи можна там щось зробити", а також можливість участі в парламентських виборах його власної політичної сили.
 
Смешко має намір у будь-якому разі піти на вибори із партією "Сила і честь", створивши "першу консервативно-демократичну партію України".
 
Нагадаємо, видання "Ліга", посилаючись на джерела у штабі Зеленського, повідомило, що там розглядають такі призначення: очільник МЗС - екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, ГПУ - екс-прокурор США Марта Борщ чи екс-голова Національного антикорупційного управління Румунії Лаура Ковеші, СБУ - Ігор Смешко.
 
Проте прес-секретар Ігоря Смешка заявила, що він не прийматиме пропозицій посад від Зеленського.
 
Як відомо, за результатами першого туру виборів Ігор Смешко отримав 6,04% голосів.