Порошенко просить Меркель посилити санкції проти Росії

13:05, 10.05.2019
Порошенко просить Меркель посилити санкції проти Росії

Президент Петро Порошенко під час телефонної розмови попросив канцлера Німеччини Ангелу Меркель посилити санкції проти Росії через рішення РФ видавати свої паспорти на Донбасі.

 

Про це глава держави повідомив у Фейсбук.

 

"Закликав Берлін підтримати посилення санкцій проти Москви у відповідь на так звані паспортні укази", - написав Порошенко.

 

Також під час телефонної розмови сторони обговорили питання звільнення 24 українських моряків та розгляд цієї справи Міжнародним морським трибуналом у Гамбурзі.

 

"Увага була приділена подальшому посиленню тиску на Москву для прискорення звільнення українських заручників з РФ", - відзначив Порошенко.  

 

Він також додав, що подякував Меркель "за всебічну підтримку України, включаючи впровадження реформ та підтримку України на євроінтеграційному шляху".

 

Як повідомляла "УМ", жителів ОРДЛО позбавлять пенсій та соцвиплат за паспорт Росії.
 
А прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що паспорти Росії жителів ОРДЛО будуть незаконними.
 
Зазначимо, напередодні окупанти в Луганську вже почали приймати документи для видачі паспортів Росії.
 
24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання паспортів Росії жителями окупованих територій Луганської та Донецької областей України.
 
Глава МЗС України Павло Клімкін закликав українців в ОРДЛО не приймати паспорти Росії, а секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Путін паспортами для ОРДЛО створює привід застосувати армію проти України.
 
Чинний президент Петро Порошенко заявив, що незаконна видача паспортів Росії жителям окупованої частини Донбасу ним - це спроба виправдати та легітимізувати військову присутність Росії там. Він закликав до посилення санкцій проти Росії.