Коломойський: «Луценко має продовжити працювати принаймні до парламентських виборів»

11:14, 10.05.2019
Коломойський: «Луценко має продовжити працювати принаймні до парламентських виборів»

(Фото: УНІАН)

Генеральний прокурор України Юрій Луценко має продовжити працювати принаймні до виборів до Верховної Ради.

 

Про це сказав Ігор Коломойський в інтерв'ю РБК-Україна.

 

"Моя думка – я б залишав, до наступної Ради точно… А чим він заважає? Я не даремно ставлю питання, кому він заважає. Бачиш, ти вже автоматично став заручником своїх висловлювань передвиборних або якихось ідеологем про нові обличчя. Ну дайте нове обличчя на генпрокурора", – каже Коломойський.

 

Також Коломойський вважає, що нинішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков потенційно може стати прем'єр-міністром України.

 

"Може, чому ні. Він може бути як компроміс між багатьма, навіть не йдучи на парламентські вибори", - підкреслив він.

 

Бізнесмен також припустив, що до парламенту наступного скликання пройдуть "Слуга Народу", "Батьківщина", політичні сили Анатолія Гриценка та Олега Ляшка, а також вихідці з "Опозиційного блоку".

 

"А коли вся ця історія станеться, то має бути коаліція, правильно? Аваков буде, напевно тією людиною, яка зможе збалансувати. Мінімум залишиться міністром внутрішніх справ, мінімум", - додав Коломойський.

 

Водночас, він зазначив, що Андрій Коболєв більше підходить на посаду прем'єра міністра. Аваков, на його думку, повинен і далі очолювати МВС.

 

"Може йому взагалі не потрібно це прем'єрство, може він залишиться собі далі міністром внутрішніх справ і буде гарантом стабільності. Для такого, як Зеленський, це важлива опора. А прем'єром нехай буде Коболєв. Бо він же технічна людина, яка буде виконувати концепцію розвитку країни. Важливо саму концепцію розвитку написати. Її у нас немає. Її не було останні 15 років", - зазначив Коломойський. 

 

Бізнесмен позитивно оцінив роботу Коболєва на посаді керівника "Нафтогазу" і вважає низькими бонуси, які були виписані правлінню компанії після перемоги в Стокгольмському арбітражі над російським "Газпромом".

 

"Ось ця історія з преміями, в якій я вважаю, що він абсолютно правий... Узагалі він узяв там якісь копійки. Він врятував для країни від 50 до 80 мільярдів доларів. Тобто будь-яка юридична компанія взяла б навіть якщо 1%, то це становило би 600 мільйонів доларів. Він узяв двадцятку, витратив на премії для всього колективу", - сказав Коломойський.

 

21 квітня після оголошення попередніх результатів виборів президента Володимир Зеленський назвав Луценка "старою командою" і заявив, що буде призначати нових людей.