Ще два аеропорти виправили написання назв українських міст

12:30, 08.05.2019
Ще два аеропорти виправили написання назв українських міст

(Embassy of Ukraine in Montenegro/Facebook)

Ще два міжнародні аеропорти – у Австрії і Чорногорії – почали використовувати коректну назву столиці України на своїх табло: Kyiv, а не Kiev. 

 

Про це повідомили в посольствах України в цих державах.

 

«Міжнародний аеропорт Тіват у Чорногорії відтепер – серед аеропортів світу, які долучилися до української кампанії щодо коректного вживання географічних назв України латиницею. А це означає, що десятки тисяч туристів з п’яти міст України – Києва, Харкова, Одеси, Львова та Запоріжжя будуть бачити правильне українське вживання назв своїх міст і з самого початку свого літнього відпочинку знати, що Чорногорія є дружньою і гостиною для них країною», – заявили в посольстві України в Чорногорії.

 

«Дякую Віденському аеропорту за перехід на правильне написання Києва. Пам’ятаємо, що Одесу, Дніпро, Львів і Харків тут почали писати правильно ще 2016 року. #KyivNotKiev», – написав у Twitter посол України в Австрії Олександр Щерба.

 

 

Як повідомляла УМ, у жовтні 2018 року МЗС України спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine запустило онлайн-кампанію #CorrectUA. У рамках якої звертаються до іноземних ЗМІ та аеропортів з метою коригування правопису назви міста Київ - #KyivNotKiev.

 

Після цього аеропорти світу поетапно почали виправляти правопис українських міст. До кампанії українського МЗС вже приєдналися летовища Будатешта і Талліна та Вільнюса.



А от українська авіакомпанія МАУ відмовляється виправити назву міста Київ на Kyiv. Вирішила, що й далі буде використовувати зросійщений варіант Kiev.